2 Ocak 2015 Cuma

Liseler İçin Telafi Sınavı Ocak Ayında

          Lise öğrencileri için halk arasında adı Kurtarma sınavı olarak geçen telafi sınavları Ocak ayında yapılacak. Bu sınava tüm öğrenciler katılmayacak. Not ortalaması 50 olmayan ve 50 puan altında olan tüm öğrenciler katılacak. Not ortalaması 50 ve üstü olan öğrenciler sınava girmeyecektir. Zira bu başarılı olan kendi çalışkan öğrenciler onlar da eğer girerse yapılacak olan bu sınavın bir anlamı bir önemi kalmayacaktır. Puan hesaplaması yapılırken bakanlığın Eylül ayında verilen talimata göre tüm sınavlar 2 olarak eşitlenmişti. Kurtarma sınavına giren öğrencinin yazılı hesaplanması 3 sınav üzerinden yapılacaktır. Burada öğrenci ortalamayı düşürebilir de. Bu sebeple adına kurtarma ya da telafi sınavı demek zor olacaktır.
          Telafi diğer adıyla kurtarma sınavı en çok matematik dersi öğretmenlerini ilgilendirmekte ondan sonra fizik ve dil anlatım öğretmenlerini ilgilendirmektedir.
          Telafi sınavı senenin başından itibaren sorumlu olacağı için pek bir rağbet görmeyecektir. Bu sınavda tüm öğrenciler dahil olmadığı için kitap okuma gibi bir aktivite ile öğrenciler görevlendirilecektir.


0 yorum: