11 Ağustos 2014 Pazartesi

Ygs Pratik (Zorro'nun Z si Tekniği)

Ygs matematik konularından bölme konusu ile ilgili olup sorumuz iki bölmenin birleşiminden oluşmaktadır. İki bölmeden oluşan basit bir soru tarzıdır. Burada sayılara değer verme yöntemi ile klasik yol çözümü düşünülerek çözülebilir yalnız bu çözüm o kadar kolay olmamaktadır. Yalnız verilen bölme işlemlerini bir diyagram gibi düşünürsek kalanı basit bir şekilde bulabiliriz.
Şimdi soruyu ele alalım.
Klasik yöntemi inceleyerek kitaplarda nasıl bir çözüm sunulduğunu görelim.
Burada bölme algoritmalarını kurala bağımlı yazarak birbirinin cinsinden olan ifadeyi yerine koyarak çözüme gidilmektedir.
 Pratik yol ise.
Zorro'nun Z si Tekniği nedir?
Zorro'nun Z si Tekniği şudur : Çarp, kontrol et, çarp topla şeklindedir. Bölümler çarpılır ve sorudaki bölenle aynı olduğu görülür. 1. bölmenin bölümü ile 2. bölmenin kalanı çarpılır ve 1. bölmenin kalanı toplanır ve bulduğumuz sonuç, istenen cevaptır.
Ödev sorularını cevaplayınız. Buradaki pratik metodu hatırlayalım. Çarp, kontrol et, çarp topla şeklindedir. Bölümler çarpılır ve sorudaki bölenle aynı olduğu görülür. 1. bölmenin bölümü ile 2. bölmenin kalanı çarpılır ve 1. bölmenin kalanı toplanır ve bulduğumuz sonuç, istenen cevaptır.. Başarılar.

0 yorum: