28 Temmuz 2014 Pazartesi

İngilizce Eğitiminde Kep-Kap Yöntemi

                Mezuniyet törenlerini hemen hemen her üniversite yapmaktadır. Bu törenlerin en güzel anlarından biri de kep atma törenidir. Zamanla bu kep atma töreni yaygınlaşmış ve farklı fikirler ortaya çıkmıştır. Kep atma töreninde şöyle bir görüş yaygınlaşmıştır. Kepi atan öğrenci kendi kepini yakalar ise iş hayatında başarılı olacağı, eğer yakın arkadaşının kepini yakalar ise anlaştığı yakın biri ile ortak iş kuracağı, eğer bir yabancının, başkasının kepini yakalarsa; kamu kurumunda veya özelde alt sınıfta başkasının emri altında çalışacağı görüşü vardır.
               İngilizce dil eğitiminde, bu tekniğin nasıl kullanıldığını anlatalım. İlk durum kendi kepi meselesi; eğitimini, İngilizce dili ile ilgili aldığı notlara çalışması ve sürekli tekrar yapmasıdır. Sonraki durum; mukabele şeklinde yani çapraz çalışma, İngilizce dili ile aktif bir şekilde pratik yapması anlamı taşır ve üçüncü durum ise İngilizce dili ile ilgili video, internet ve görsel tüm  kaynakları kullanmasıdır.
             İngilizce eğitiminde kep kap tekniği bu şekilde uygulanırken başarılı bir sonuç elde edilir. Üç ana düstur vardır, dinlemek, pratik yapmak ve tekrar etmektir.

0 yorum: