27 Temmuz 2014 Pazar

Yeni Fikirler ve Teknolojiye Katkısı

             İnsanlar sürekli arayış içinde oldular. Teknoloji insanların doğduğu andan beri ilerlemek için yaptığı bir kalkınmadır. Bu çalışma süreklidir. İlk zamandaki insanlar için ateş bir teknolojiydi, tekerlek ve yazı da. Her dönem ile beraber teknoloji bir basamak yükseldi. Bir basamak, bir basamak daha ve her yeni bir teknoloji, daha ilk bulunduğu andan itibaren yabancısındı ve hoşça karşılanmadı veya anlaşılmadı. Bu her teknoloji için aynıdır.                    
            Vaktinde ateş ilk bulunduğunda insanlar ondan belki de ürktüler. Ateşi bulan insandan mesafece ayrı kaldılar. Yer yer insanlar bu kadar tepkiyle hem yaptıklarını ortadan kaldırdılar hem de toplumdan sakladılar. Çok geriye gitmeye gerek yok fazla değil, daha 4 yüzyıl önce, Galileo Güneş etrafında döndüğünü söylediğinde zamanın şartları, o zamanın dini ve insanların bilime karşı bakış açısı değişik olduğu için Galileo dininden aforoz edilmişti.
               Bir yüzyıl ya da iki yüzyıl sonra Osmanlı’da Lale Devri yaşanır iken bu kadar teknolojiye açık olmayı da reddeden insanlar sayesinde padişah tahttan sürüldüler. Kısacası insanlar izin verseydi belki de şu ana kadar çok daha fazla icat yapılabilir ve ya buluş bulunabilirdi.
               Yeni fikirler var ve bu yeni fikirler teknolojiye katkısı şüphesiz var. Eğer toplum olarak teknolojiye fırsat verirsek, çok güzel çalışmalar çıkacaktır.

0 yorum: