27 Temmuz 2014 Pazar

İnternet Hız Sorunu

           Son zamanlarda internet hızı yavaşladı. Bu yavaşlama bazen sinir bozucu olabiliyor. Oyunda ping (duraklama ve oyunda donma) oluyor ve oyunda lagla (devam edememe) karşılaşıyorum haliyle oyun donuyor.
           Çoğumuzun bildiği gibi son zamanlarda aşırı ping sorunu çıktı. Maalesef 1 hafta önce 40 dakikalık hd bir videoyu donmadan izlerken şimdi 10 dakikalık hd olmayan videoyu zor izler hale geldik. Bakalım ülkemiz internette daha neler göreceğiz. Şimdi bunu biraz daha hızlandırmaya çalışacağız.   
          Öncelikler Dns ayarlarını kontrol etmekle ,işe başlayalım. Eğer dns kullanıyorsanız öncelikle otomatik olarak al seçeneğine tıklayarak dns otomatik alır. Devamında ise bu işlemi yaptıktan hemen çok süratli bir şekilde sonra net hızınızı tekrar kontrol edin. %30-%40 hızlanması gerekir.
          Yaptıktan sonra adresine  İnternet Hız Testi  girerek hızını kontrol edin. Böylelikle soruna bir farklı şekilde çözüm bulmaya çalışmış oluruz. Böylece bir sorunu daha çözmüş oluruz. www.yazarsa.blogspot.com ilk makale çalışması. Blogumuz makale ve matematik pratikleri üzerine olacaktır. Güzel paylaşımlar olacak. Paylaştıkça büyüyeceğiz. Sevgi, deniz gibidir. Ne içilir ne vazgeçilir.

0 yorum: